24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. Ρ-Π ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. Ρ-Π ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Κατατέθηκε εμπρόθεσμα από Δημοτικούς Συμβούλους και κατοίκους του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση  καταγγελία και  προσφυγή εναντίον της υπ’ αριθμ. 226/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί της κατάργησης της δίκης που έχει ανοιγεί ενώπιον του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ βάσει της υπ’ αριθ. κατάθεσης 3676/7.11.2014 αίτησης ακύρωσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την υπεράσπιση της νομιμότητας, των συμφερόντων του Δήμου Ρ-Π και των κατοίκων.

Η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ , αφορούσε την μη νόμιμη έκδοση του   Π.Δ. της 27.08.2014 – ΦΕΚ : 416/Δ/9.9.2014 περί της  «Επικύρωσης καθορισμού οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας στην περιοχή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βορείων Μεσογείων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος (Ν. Αττικής )

Η εν λόγω καταγγελία τους  και προσφυγή  προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση,  μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Προσφεύγουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 226/2017 διότι η άνω αποφασισθείσα κατά πλειοψηφία, παραίτηση από το ασκηθέν ένδικο βοήθημα,  προς έλεγχο νομιμότητας του Π.Δ. , που είναι το μόνο μέσο προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου γενικότερα, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η εν γένει επίλυση των προβλημάτων, που συνδέονται με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βορείων Μεσογείων, δεν είναι νόμιμη, καθώς μάλιστα, το ζήτημα των οικονομικών παραμέτρων της εγκατάστασης ή μη του ΕΕΛ, που αίφνης χρησιμοποιήθηκαν ως στοιχείο για να ληφθεί θετική απόφαση από το Δ.Σ., δεν σχετίζονται και δεν πρέπει να σχετίζονται με την παραδοχή ή μη της νομιμότητας του προσβληθέντος  ως μη νομίμου Π.Δ., διότι διαφορετικά δεν θα μιλάμε για έλεγχο νομιμότητας αυτού, αλλά για αποδοχή ενός μη νόμιμου Π.Δ. λόγω «σκοπιμότητας» και δη οικονομικής!, στηρίχθηκε σε αντιφατικές γνωμοδοτήσεις ως προς το κυρίαρχο ζήτημα της νομιμότητας ή μη του επίμαχου Π.Δ. εκ μέρους του ίδιου Δικηγόρου και τελικώς δεν εξυπηρετεί  το δημόσιο συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών –Κατοίκων, διότι η νέα εκπονούμενη μελέτη της συνολικής οριοθέτησης –διευθέτησης του  ρέματος Ραφήνας δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο Δ.Σ. πόσο μάλλον δε, δεν έχει εγκριθεί από τα αρμόδια τμήματα των  υπουργείων ΠΕΚΑ και ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά ακόμη και αν εγκριθεί αυτό δεν σημαίνει ότι η σε προγενέστερο χρόνο έκδοσης Π.Δ. για τμήμα αυτού ήταν νόμιμη.

Αυτό σημαίνει ότι το μη νόμιμο Π.Δ. 27/27-8-2014 περί επικύρωσης των οριογραμμών τμήματος ρέματος Ραφήνας, με την ανωτέρω πράξη του Δ.Σ.    ισχύει  ως έχει , παρά και σε αντίθετη με τους λόγους που οδήγησαν στην προσβολή του και οι οποίοι ουδόλως ήρθησαν.

Για τους λόγους αυτούς  καταγγέλλουμε  και προσφεύγουμε  εναντίον της νέας αναιτιολόγητης και μη νόμιμης θέσης  του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ήτοι της υπ’ αριθ. 226/2017 απόφασης του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου,  η οποία ανατρέπει την υφιστάμενη κατάσταση προς έλεγχο νομιμότητα του Π.Δ., σύμφωνα  με την αίτηση ακύρωσης 3676/7.11.2014 , ο οποίο  εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου, παράβαση ουσιώδους τύπου διαδικασίας» .

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα