24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ «Μήδεια» ανέδειξε μοιραίες παραλείψεις δημοτικών αρχών που δρουν ανεξέλεγκτα με πρόφαση...

Η «Μήδεια» ανέδειξε μοιραίες παραλείψεις δημοτικών αρχών που δρουν ανεξέλεγκτα με πρόφαση τον covid-19

Χωρίς ρεύμα τα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως κι οι ορεινές περιοχές δήμων της αν. Αττικής. Η ηλεκτροδότηση, με όλα τα κακά συνεπακόλουθα (διακοπή ηλεκτροδότησης), οφείλεται κυρίως σε πτώσεις δένδρων που συμπαρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Όλοι εκτός απ’ τους καθ’ ύλη υπευθύνους που είναι οι τοπάρχες κάθε δήμου.

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα ήρθε κατ’ αρχάς η απλή αναλογική των τελευταίων δημοτικών εκλογών, όπου η Κυβέρνηση ενισχύοντας τις αρμοδιότητες των δημοτικών αρχών κατάφερε να διογκώσει τις αυθαιρεσίες τους συν του ότι η Αποκεντρωμένη κάνει τα στραβά μάτια μη εξετάζοντας καν βάσιμες καταγγελίες δημοτικών μειοψηφιών και πολιτών, αποθρασύνοντας τις εκτός δημοκρατικών διαδικασιών ενέργειες των τοπαρχών.

Κερασάκι στην τούρτα έρχεται η πανδημία του covid-19 όπου με τις ευλογίες της κεντρικής διοίκησης, εξαφανίζεται κάθε δημοκρατική διαδικασία με τις διά περιφοράς συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όπου κανείς δεν ενημερώνεται ενδελεχώς για τα θέματα ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι  της μειοψηφίας κάθε δήμου, που δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Και για να έρθουμε στη σημερινή κατάσταση λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης που κτύπησε την Αττική αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά των βορείων περιοχών χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, φταίνε όλοι οι άλλοι (κράτος – ΔΕΔΔΗΕ) εκτός απ’ την καθ’ ύλη υπεύθυνη δημοτική αρχή που δεν φρόντισε να κλαδέψει κατάλληλα μεγάλα δέντρα που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκαν μοιραία λόγω πτώσης τους πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή για να καλύψουμε και την αντίρρηση να ειδοποιήσουν εγγράφως τον ΔΕΔΔΗΕ να επιλυφθεί του προβλήματος.

Θα μου πείτε βέβαια ότι και όπου επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, κυρίως σε κοπές πεύκων, υπήρξαν διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικές οργανώσεις επειδή οι εν λόγω κλαδεύσεις δεν γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τα δασαρχεία. Ένας διαρκής φαύλος κύκλος που οδηγεί σε κάθε περίπτωση στα μοιραία αποτελέσματα που ζούμε, όταν κτυπά η όποια κακοκαιρία όπως η «Μήδεια» που ζήσαμε.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα