19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜε κοινωνική κάθαρση(!) ο κος Μπουρνούς θα κάνει πράξη όσα ονειρεύεται?

Με κοινωνική κάθαρση(!) ο κος Μπουρνούς θα κάνει πράξη όσα ονειρεύεται?

Στα όρια της ανθρώπινης λογικής σε μια δημοκρατική κοινωνία, κινούνται οι Πασχαλινές ευχές του κου Μπουρνούς που υπηρετεί θεσμό πρώτου βαθμού στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα

https://iselida.gr/index.php/eidiseis/eidiseis-ellada/item/26639-vaggelis-bournoys-kali-sarakosti-me-koinoniki-katharsi

Στο ευχητήριο μήνυμα του ο τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου εκτός του ότι εύχεται καλή Σαρακοστή ενώ μπαίνουμε πλέον την εβδομάδα των Θείων Παθών, δηλώνει:

«Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή .

Η έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής σηματοδοτεί την σωματική αλλά κυρίως την πνευματική κάθαρση.

Αποτελεί όμως και την αφορμή για μια κοινωνική κάθαρση .

Την οποία και χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε.

Χρόνια πολλά!»

Άραγε ξέρει τι σημαίνει κοινωνική κάθαρση; Κι αν ξέρει κάτι πολύ πιθανό πως είναι δυνατόν να τολμά ακόμα και να μιλήσει με τη λέξη κάθαρση η οποία όπως αναφέρει το βικιπαίδεια:

«Γενικά με τον διεθνή σήμερα ελληνικό όρο κάθαρση χαρακτηρίζεται η πράξη ή το αποτέλεσμα του ρήματος καθαίρω, που σημαίνει απαλλαγή από κάτι ξένο ή βλαβερό. Συνώνυμες έννοιες είναι ο καθαρμός και ο εξαγνισμός.

Ο όρος αυτός απαντάται με διαφορετική σημασία στην ιατρική, την υγιεινή, το θέατρο και συγκεκριμένα στην τραγωδία, και σπουδαιότερα όλων στις διάφορες θρησκείες. Σημειώνεται όμως ότι τόσο στο θέατρο όσο και στις θρησκείες η κάθαρση αποτελεί μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Ο αναφερόμενος σε κάθαρση λέγεται γενικά “καθαρτήριος“, ο δε τόπος που επιχειρείται συνηθέστερα αυτή, λέγεται “καθαρτήριο“, (στην υγιεινή λοιμοκαθαρτήριο), ενώ το μέσον δια του οποίου επιχειρείται αυτή, ονομάζεται “καθαρτήρας“, ή “καθαρτικό” (στην ιατρική), και στην αρχαιότητα “κάθαρμα“».

Δηλαδή ο κος Μπουρνούς «χρειάζεται μια κοινωνική κάθαρση, για να κάνει πράξη αυτά που σχεδιάζει κι ονειρεύεται», ιδέες και πράξης που αποτελούν εφιάλτες κάθε δημοκρατικού δήμου με υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα