17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑVerba volant, scripta manent

Verba volant, scripta manent

Πίσω πάλι στα παλιά …. μας γνώριμα παιχνίδια.

Τέλος στο καλοκαιράκι. Τέλος στις βόλτες και το αραλίκι. Μία και σήμερα, όπως λένε και να’ σου η Πέμπτη με νέο ξεκίνημα… νέοι αγώνες.

Προς το παρόν παρατηρήσαμε πως η “Κοντοράβδη” θα μας δώσει πολύ τροφή για συζήτηση και πλέον δεν θα παίξουμε αλλά θα αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό και αν θέλεις κάτι να αλλάξεις θα πρέπει να ξεκινήσεις να αλλάζεις τους ανθρώπους.

Προς το παρόν αλλάξαμε την Δημοτική Αρχή, μπας και αλλάξουν τα της αυτοδιοικητικής αρμοδιότητας και δούμε βελτιώσεις. Πέρασαν 10 σιωπηρές ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων στους νέους ρόλους τους. Σιωπή…. Σκεφτήκαμε πως θα συσκέπτονται για να οργανώσουν την αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων της Κοντοράβδη που  η προεκλογική περίοδο έδωσε σε όλους την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από πολύ κοντά. Σκεφτήκαμε πως δούλευαν πάνω στα γνωστά προβλήματα. Σκεφτήκαμε…

Κατ’ αρχάς εξαφανίστηκαν όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις τόσες πολλές προτάσεις που είχαν και τις τόσο καλόπιστες;  κριτικές τους, τις τόσες καινοτόμες και μεγάλες ιδέες και την τόσο μεγάλη θέρμη για την εθελοντική προσφορά τους στον τόπο. Τα φώτα των εκλογών έκλεισαν, η παράσταση τελείωσε και γύρισαν στα καμαρίνια.

Στην συνέχεια πάρθηκαν πίσω ή σφύριξαν αδιάφορα για διάφορες προτάσεις και προσφορές για την “ασφάλεια” της μετακίνησης των μαθητών. “Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Αφού δεν καταλάβατε πως αστεία τα λέγαμε;”

Κατόπιν η τοπική κοινωνία εξαφανίστηκε και πήγε διακοπές, ως μείζων μειοψηφία. Σαν να τους ακούμε τώρα. “Ασ’ τους να έρθουν να λύσουν αυτοί τα προβλήματά μας. Εμείς πάμε για μπάνιο και κουράγιο… από Σεπτέμβρη θα γελάμε”

Η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη επίσης πήγε διακοπές, διότι ποιος ήξερε ποιο πόστο θα έπαιρνε και αν και εφ’ όσον κλπ κλπ που σε κάθε όμως περίπτωση τα προεκλογικά γραφόμενα και ειπωμένα μένουν για να αποτελέσουν την μελλοντική μας ιστορία. Μήπως λέγανε; “έχουμε πέντε χρόνια μπροστά μας, κάτι θα κάνουμε στο τέλος…”

Μήπως όμως βρε παιδιά, οι άνθρωποι δούλευαν και δεν το ξέραμε. Αν αυτό γινόταν τότε μάλλον θα γινόταν εν κλειστώ κύκλω και σε κλιματιζόμενο χώρο. Διότι δεν είδαμε κανένα και ούτε ακούστηκε να κτυπά κανένα τηλέφωνο. Σιωπή…. τηγανητού ιχθύος.

Τελικά, σήμερα 2 ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων και είδαμε την 1η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου. “Η επαναφορά της μονοδρόμησης της Κοντοράβδη” (http://www.rpn.gr/?p=51175)

Προκαλούνται όμως ερωτηματικά! Εθελοντές Σχολικοί Τροχονόμοι ξέρουμε πως δεν υπάρχουν διότι έχει καταργηθεί ο θεσμός. Διότι δεν έχει επανέλθει – ακόμα – ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου. Διαβάσαμε προσεκτικά “εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι”. Είναι προσεκτικά διατυπωμένο αλλά τελικά και κατά τω νόμω η διαχείριση της κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει από εθελοντές. Γίνεται από θεσμικούς Σχολικούς Τροχονόμους, με την σχετική άδεια από την Τροχαία. Για όσους γνωρίζουν. Διαφορετικά να σπεύσουν να πληροφορηθούν για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ήδη υπήρξε ένα σχετικό ατύχημα με εθελόντρια στο παρελθόν και δεν πρέπει να κυνηγάμε την τύχη ανυποψίαστων εθελοντών συνανθρώπων μας. Ούτε να παίζουμε με τα παιδιά.

Επρεπε ή τουλάχιστον πρέπει τώρα, σήμερα, να ληφθούν αποφάσεις σοβαρές και υπεύθυνες. Διαπιστώνουμε μια ολιγωρία αλλά από την άλλη θα πει κάποιος, πότε να προλάβει κανείς αφού προ ημερών ορκίστηκαν και μόλις τώρα αναλάβαμε τους ρόλους μας; Βέβαια αν τα παιδιά είχαν φωνή θα έλεγαν: “και περιμένεις να λειτουργήσει έτσι το κράτος;”

Για να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα. Πέραν της επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών επι της οδού Αδαμοπούλου, το μείζων πρόβλημα είναι η οδός Κοντοράβδη, δρόμος άνευ πεζοδρομίου. Για αυτόν τον απλό λόγο είναι επικίνδυνο να κινείται οποιοδήποτε αυτοκίνητο επί της Κοντοράβδη, ενώ στο οδόστρωμα κινούνται οι μικροί μαθητές. Ακόμα και τα αυτοκίνητα των καθηγητών και δασκάλων, που “απαιτούν” ως εργαζόμενοι να κινηθούν εποχούμενοι μέχρι την πόρτα του σχολείου – άσε μερικοί καρεκλοκένταυροι γονείς. Διότι αν ένας οδηγός για οποιοδήποτε λόγο (ακόμα και ιατρικό συμβάν) χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, τότε θα πάρει σβάρνα καμιά δεκαριά μαθητές. Και δεν γίνεται διάκριση αν είναι δάσκαλος οδηγός ή γονέας ή δημότης οδηγός.

Επομένως η Κοντοράβδη είναι κλειστή για όλους τους οδηγούς τις αναφερόμενες ώρες; Πολίτες, Δάσκαλοι, Γονείς οδηγοί; Ολοι ανεξαιρέτως; Την ρύθμιση θα την κάνουν εντεταλμένοι εθελοντές; Χωρίς άδεια; Ανεκπαίδευτοι;

Τα αναφέρουμε διότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως πλέον δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι αποφάσεις πρέπει είναι υπεύθυνες, σοβαρές και ουσία βάσιμες. Διαφορετικά δεν ξεκινάμε καλά και έχουμε παιδιά να προστατεύσουμε.

Τώρα όσο για αυτό περί “σύνταξης κυκλοφοριακής μελέτης σε εξέλιξη”, το έχουμε ξαναδεί το έργο. Αν τελικά υπάρχει κάτι σε εξέλιξη τότε υπάρχει α) Γραφείο που έχει ανατεθεί β) Deadline. Από την στιγμή που δεν έχουμε ανακοίνωση για α) Ημερομηνία Πέρατος και β) Μελετητή, δεν θεωρούμε πως γίνεται δουλειά έτσι.

Και για να κλείσουμε το πρώτο μας “πιεστικό” άρθρο. Παρεμβάσεις άλλες στην Κοντοράβδη έχουν δρομολογηθεί; Διότι ξαναβγάλαμε στην επιφάνεια το δημοσίευμα στο rpn (http://www.rpn.gr/?p=42525) και περιμένουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Κατά τα άλλα εμείς θα στηρίξουμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή για όσο θα βλέπουμε πως γίνεται ουσιαστική δουλειά. Δεν θέλουμε λόγια και εντυπώσεις αλλά ενέργειες ουσίας. Επίσης ξέρουμε πως και ο Δήμαρχος αρέσκεται στις σταράτες κουβέντες και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κοιτώντας στα μάτια και χωρίς περιστροφές. Περιμένουμε λοιπόν τις κινήσεις του διότι ο “καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”.

Στο επόμενο άρθρο θα παρακολουθήσετε τα “γραφικά συμβάντα” της Κοντοράβδη από τους ανθρώπους που δεν άλλαξαν. Υποψιαζόμαστε πως ο αρμόδιος για τα θέματα παιδείας Αντιδήμαρχος δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τι διαμείβεται, ούτε πως κάποια θέματα ήδη δρομολογούνται στο γραφείο Υπουργού…

 

Πηγή: http://pikermidimotiko2.wordpress.com/2014/09/10/verba-volant-scripta-manent/

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα