34.7 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚαταγγελία κόλαφος για μη σύννομες πρακτικές Μπουρνούς σχετικά με την ΜΠΕ Διώνης

Καταγγελία κόλαφος για μη σύννομες πρακτικές Μπουρνούς σχετικά με την ΜΠΕ Διώνης

Απτή απόδειξη των έκνομων ενεργειών του κου Μπουρνούς η αναλυτική καταγγελία – ενημέρωση του Συνδέσμου «Ωκεανίς», την οποία θα πρέπει να διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης αυτού του δήμου που έχει την ατυχία να διοικείται απ’ έναν υπερόπτη και αλαζονικό τοπάρχη.

Κατά την προσφιλή τακτική του ο απόλυτος μονάρχης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ενεργεί χωρίς περίσκεψη εκθέτοντας παράλληλα τους συμβούλους της πλειοψηφίας του οι οποίοι ψηφίζουν τις εισηγήσεις των θεμάτων χωρίς να εξετάζουν αν είναι σύννομες ή όχι.

Εν προκειμένω στο θέμα της Μ.Π.Ε. για την μελέτη οριοθέτησης – διευθέτησης των ρεμάτων και του ρυμοτομικού σχεδίου Διώνης, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Συνδέσμου «Ωκεανίς», υπερψηφίστηκε στις 15 Μαΐου απ’ το δημοτικό συμβούλιου και παρατύπως τρεις μέρες μετά απ’ το Κοινοτικό συμβούλιο Πικερμίου, ενώ στην ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου δεν είχε αναρτηθεί η αναγγελία της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης! Το εν λόγω Υπουργείο τελικά ανακοίνωσε, μετά την 18η Μαϊου 2023, επίσημα πλέον ότι η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης λήγει την 11η Ιουλίου 2023….

Απτή απόδειξη των έκνομων ενεργειών του κου Μπουρνούς η αναλυτική καταγγελία – ενημέρωση του Συνδέσμου «Ωκεανίς» που ακολουθεί:

Την 15η Μαΐου 2023 συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για την ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ».

Η διαδικασία αυτή διεξήχθη κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων, δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί αντίστοιχη γνωμοδότηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου και για το μέρος της μελέτης που άπτεται της αρμοδιότητάς του.

Η γνωμοδότηση, θετική, δόθηκε κατόπιν συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου τρείς ημέρες αργότερα…

Βέβαια όλα τα παραπάνω ήταν άκαιρα καθότι στον ιστότοπο του Υπουργείου Ενέργειας δεν είχε αναρτηθεί η αναγγελία της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης!

Το εν λόγω Υπουργείο τελικά ανακοίνωσε, μετά την 18η Μαϊου 2023, επίσημα πλέον ότι η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης λήγει την 11η Ιουλίου 2023….

Επομένως, οι αποφάσεις των Συμβουλίων τόσο της Κοινότητας όσο και του Δήμου αφορούν σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί…

Όμως κατά την συζήτηση του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, αναφέρθηκε ανακριβώς και μάλιστα κατ’ επανάληψη, ότι η Μ.Π.Ε. είχε περάσει από την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, μέσω των τοπικών συλλόγων.

Ο Σύνδεσμος «ΩΚΕΑΝΙΣ», οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του και οποιονδήποτε τρίτο, ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το συγκεκριμένο θέμα και δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού όπως αναλύθηκε παραπάνω η εν λόγω Μ.Π.Ε. δεν είχε αναρτηθεί,  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του ΥΠΕΝ προς μελέτη και σχολιασμό από τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Και όχι μόνο ο Σύνδεσμος «ΩΚΕΑΝΙΣ» αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος, κάτοικος Διώνης κλπ.

Επιπλέον όλων των ανωτέρω, θα πρέπει να αναφερθούμε γενικότερα και στη παντελή έλλειψη πληροφόρησης των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα. Σε ότι αφορά στο Σύνδεσμο «ΩΚΕΑΝΙΣ», μετά από τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τον κ. Δήμαρχο, λάβαμε προφορικά ολιγόλογες και γενικές περιγραφές των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν, χωρίς περαιτέρω τεκμηρίωση (όπως πχ χάρτες, διαγράμματα κλπ).

Θεωρούμε πως για ένα τόσο μεγάλο έργο (ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 7 εκατομμύρια ΕΥΡΩ) που είναι συναρτημένο άμεσα και με το ρυμοτομικό σχέδιο της Διώνης επιχειρώντας να λύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της, θα πρέπει:

  • Να παρουσιασθεί η Μ.Π.Ε. στους κατοίκους, από τον ανάδοχο μελετητή, σε όλες της τις λεπτομέρειες.
  • Να παρουσιαστεί στους κατοίκους με κάθε λεπτομέρεια το Σχέδιο του Δήμου για τον τρόπο θεραπείας των θιγόμενων ιδιοκτησιών που επηρεάζονται από τα ρέματα και ειδικά στο βαθμό που ενδεχομένως επηρεάζονται κοινόχρηστες εκτάσεις στο οικισμό της Διώνης, είτε με ενδεχόμενη ποσοτική τους απομείωση, είτε με ενδεχόμενη ανταλλαγή τους με θιγόμενες ιδιοκτησίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μονίμων Κατοίκων Διώνης Πικερμίου «ΩΚΕΑΝΙΣ».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα