21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπίσκεψη Ζώτου – Αλμπάνη στο Κ.Υ. Λαυρίου

Επίσκεψη Ζώτου – Αλμπάνη στο Κ.Υ. Λαυρίου

Το Κ.Υ. Λαυρίου επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου ο π. υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος υποψ. βουλευτής αν. Αττικής ΚΙΝΑΛ, με τον Αθανάσιο Αλμπάνη Γραμματέα της Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. αν. Αττικής, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα πρωτοβάθμιας υγείας και φυσικά το μέγιστο η λειτουργία νοσοκομείου στην αν. Αττική.

Όπως αναφέρει στην σελίδα του στο FB ο Σωτήρης Ζώτος:

«Στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σήμερα με τον Γραμματέα της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής στην Ανατολική Αττική Athanasios Almpanis είχαμε μια ουσιαστική ενημέρωση από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος και ανταλλάξαμε απόψεις, για την ένωση δυνάμεων που απαιτείται, για να γίνει πράξη το Νέο Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής.

Το Λαύριο με το λιμάνι και την πλούσια δραστηριότητα έχει ανάγκη ενισχυμένων υπηρεσιών υγείας και βεβαίως λόγω της απόστασης από τα Νοσοκομεία του Κέντρου χρειάζεται γρήγορη ανταπόκριση από το ΕΚΑΒ χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσυνενόηση με τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην ΑΕΜΥ είχα θέσει ξανά το πάγιο αίτημα μας για πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του υδροθεραπευτηρίου και της πισίνας που λόγω πολυετούς αχρησίας έχουν φθαρεί.

Η Πρωτοβάθμια Υγεία χρειάζεται Γιατρούς, Χρηματοδότηση και δημοσίευση των νέων οργανισμών και όχι άσκοπες επανανομοθετήσεις για να κερδίζουν χρόνο οι Κυβερνήσεις που αδρανούν.

Είναι τραγικό ότι τα παθήματα της Πανδημίας δεν έγιναν μαθήματα και αντί άμεσων μέτρων πετούν την μπάλα στην εξέδρα για μια ακόμη φορά.

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για Ισχυρή και Ποιοτική Πρωτοβάθμια Υγείας για όλους.

Η Ανατολική Αττική έχει ανάγκη μερίσματος Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης, Είναι ντροπή ότι από τα 43 δις ευρώ δαπάνες για την Πανδημία, ούτε 300 εκατομμύρια δεν πήγαν στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Και για την Αναγέννηση του ΕΣΥ οι ελπίδες πλέον εναπόκειται στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα