16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι άγνωστες πτυχές του σήριαλ «ερανικός λογαριασμός Ραφήνας» απ’ το ενιαίο Σωματείο...

Οι άγνωστες πτυχές του σήριαλ «ερανικός λογαριασμός Ραφήνας» απ’ το ενιαίο Σωματείο των πυρόπληκτων!

Διαφορετική αντιμετώπιση των Δημάρχων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα στο θέμα των ερανικών λογαριασμών, με τον κο Μπουρνούς να επιβάλλει τη γνώμη του για την εκταμίευση ¼ του ποσού για έργα υποδομής, σε αντίθεση με τον κο Τσίρκα που δεν έχει πάρει καμιά απόφαση ακόμα. Σημαντικό ότι ο δήμαρχος Ραφήνας θεωρεί τσιφλίκι του το λογαριασμό και διαχωρίζει τους πυρόπληκτους σε Ραφηνιώτες και μη, παρότι είναι σίγουρο ότι οι καταθέτες δεν έκαναν διάκριση μεταξύ Ραφηνιωτών ή μη, αλλά έδωσαν απ’ το υστέρημά τους για όλους τους πυρόπληκτους των περιοχών και των δύο δήμων.

Αναλυτικά οι άγνωστες πτυχές του σήριαλ «ερανικός λογαριασμός Ραφήνας» αναλύονται απ’ το προεδρείο του Σωματείου Πυροπλήκτων αν. Αττικής, όπου διαπιστώνεται ότι:

α) το Σωματείο ουδέποτε συναίνεσε στην εκταμίευση μέρους του λογαριασμού για οποιοδήποτε έργο υποδομής Σύμφωνα με το προεδρείο: Στην ερώτηση μας τι θα γίνει με τον ερανικό λογαριασμό ο Δήμαρχος Ραφήνας απάντησε ότι “σκέπτεται να πάρει κάποιο μέρος των χρημάτων από τον ερανικό λογαριασμό και να επισκευάσει. τις ταμπέλες του Δήμου που έχουν καταστραφεί”. Ο κος Φουρνιάδης έκπληκτος ρώτησε τον Δήμαρχο “πως θα πάρετε χρήματα από τον ερανικό λογαριασμό ο οποίος είναι ειδικού σκοπού για να φτιάξετε ταμπέλες; Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό!” Κι ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς απάντησε “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σας”.
β) η απόφαση για την εκταμίευση δεν πάρθηκε ομόφωνα! «Ο δήμαρχος μας ανέφερε πως η απόφαση της οικονομικής επιτροπής θα πρέπει να είναι από το πενταμελές ομόφωνη. Η οποία όμως δεν ήταν ποτέ ομόφωνη (4υπερ-1κατα), κατά την συνεδρίαση του Δήμου που έλαβε μέρος μετά από δυο μήνες περίπου , η ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ως επίσημος και νόμιμος φορέας δεν προσκλήθηκε ποτέ».
γ) ο δήμαρχος Ραφήνας δεν συναινεί στην συνένωση των δύο ερανικών λογαριασμών Ραφήνας και Μαραθώνα. «Σε επόμενη ερώτηση μας όπως ενωθούν οι δυο ερανικοί λογαριασμοί του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Ραφήνας ώστε τα χρήματα να διατεθούν σε όλους τους πυρόπληκτους, ο Δήμαρχος Ραφήνας απάντησε ότι τα χρήματα ανήκουν στο Δήμο Ραφήνας και είναι μόνο για τους πυρόπληκτους της Ραφήνας…»

δ) το σωματείο μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης αλλά… «η διοίκηση του συλλόγου συναντήθηκε για να συζητήσει τις νομικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν για τον ερανικό λογαριασμό του Δημου Ραφηνας. Από ότι μας είπαν οι δικηγόροι θα πρέπει να γίνουν τα εξής: Πρώτον θα πρέπει να κατατεθεί εξώδικο προς τον κύριο Μπουρνούς και να περιμένουμε να απαντήσει εντός δυο μηνών. Εάν δεν υπάρξει απάντηση θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνει Αγωγή και Ασφαλιστικά μέτρα για να μην μπορούν να εκταμιευτούν τα χρήματα προς τους αποδέκτες πυρόπληκτους της Ραφήνας (τα παραπάνω δικηγορικά έξοδα είναι τουλάχιστον 3000 εύρω). Μετά θα πρέπει να πάμε σε ένα δικαστικό αγώνα που μπορεί να κρατήσει 3 έως και 5 χρόνια και χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούμε, ενώ ο σύλλογος πυρόπληκτων μόνο με 6 μήνες ζωής (συμπεριλαμβανομένων και των 3 μηνών της καραντίνας) διαθέτει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες».

Πως αντιμετωπίζει το θέμα ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του σωματείου που εκπροσωπεί τους πυρόπληκτους και των δύο δήμων λέει:
«Επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο Μαραθώνα κ. Τσίρκα και στην ερώτηση μας για τους ερανικούς λογαριασμούς μας απάντησε ότι δεν έχει καμμιά αρμοδιότητα για να μπορέσουν να ενωθούν οι λογαριασμοί. Τέλος περιμένουνε απάντηση από τον Δήμο Μαραθώνα για το πως και πότε θα διατεθεί ο δικός του ερανικός λογαριασμός. Ο δήμαρχος μας απάντησε ότι πρέπει να γίνει δημοτικό συμβούλιο, οπότε περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μπει σαν θέμα προς συζήτηση».

Τέλος το Σωματείο αποφάσισε τα εξής:
1.Ενημέρωση προς όλα τα πυρόπληκτα μέλη και μη των ενεργειών μας.
2.Ανοιχτη επιστολή η οποία θα πρωτοκολληθεί προς τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Μπουρνούς θέτοντας τα ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από το δυο ταχυτήτων μοίρασμα των χρημάτων των λογαριασμών στους δημότες Μαραθώνα και Ραφήνας, εντελώς άδικο προς αυτούς του Δήμου Μαραθώνα και ας μας απαντήσει ο ίδιος.

Αυτή είναι η πραγματική ροή των ενεργειών όσον αφορά τους ερανικούς λογαριασμούς.  

Η Ένωση Πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής δεν κάνει διακρίσεις όπως κάνουν άλλοι φορείς που θέτουν διαχωριστικές γραμμές, για το λόγο αυτό τα μέλη του συλλόγου είναι από όλες τις καμένες περιοχές και από τους δυο δήμους που κάηκαν!

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Θεοτόκης Η Αντιπρόεδρος Βλαχεα Παναγιώτα Ειδικός Γραμματέας Φουρνιάδης Παντελής»

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα