18.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤζεντάι (Δύναμη) εναντίον Ποντικομικρούλη (Σκοτεινή Δύναμη)

Τζεντάι (Δύναμη) εναντίον Ποντικομικρούλη (Σκοτεινή Δύναμη)

Μετά τη βία που καλύπτει την επικαιρότητα – φόνοι, βιασμοί, επιθέσεις με βιτριόλι – είναι μια καλή ευκαιρία να αποδράσουμε στην προσφιλή μας Παραμυθοχώρα (την θυμάστε; Ο ΠΟΝΤΙΚΟΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΚΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ) του χαλίφη Ποντικομικρούλη, με την οποία έχουμε καιρό ν’ ασχοληθούμε. Που να σας λέω πόσα γεγονότα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα κι έχουν φέρει σε απόγνωση τον χαλίφη Ποντικομικρούλη, ο οποίος να σας θυμίσω υπηρετεί την Σκοτεινή Δύναμη.

Την νιρβάνα, λοιπόν, στην οποία ζει ο χαλίφης μας, ήρθε να ταράξει η εμφάνιση ενός Τζεντάι. Ο χαλίφης αιφνιδιάστηκε καθώς θεωρούσε ότι είχε εκμηδενίσει κάθε αντίσταση των αγωνιστών της ΔΥΝΑΜΗΣ, απ’ τους οποίους άλλους εξαγόρασε, άλλους απείλησε, άλλους φοβέρισε ότι θα εξαπολύσει εναντίον τους την Σκοτεινή Δύναμη που υπηρετεί.

Οι ντελάληδες υμνούσαν τα κατορθώματά του, εκτός απ’ έναν που παρουσίαζε έκνομες αποφάσεις και πράξεις του. Αυτόν δεν μπορούσε να τον προσεταιριστεί με κανένα τρόπο, ούτε όμως και να τον δικάσει αφού τα επιχειρήματα που επικαλούνταν ήταν βασισμένα στο δίκαιο της Παραμυθοχώρας κι οι υπήκοοι του χαλιφάτου τον υποστήριζαν.

Κανείς λοιπόν δεν πρόβαλε αντίσταση στις αποφάσεις του Χαλίφη, ούτε καν αυτοί που οι υπήκοοι είχαν επιλέξει να τον ελέγχουν. Έτσι ο κος Ποντικομικρούλης έφτασε στο σημείο να πιστεύει ότι είναι ο υπέρτατος άρχων που μπορούσε να κάνει τα πάντα, ακόμα και ν’ αποκλείσει καλντερίμι του χαλιφάτου, που θα στερούσε τη δυνατότητα των ταξιδιωτών να φύγουν απ’ το λιμάνι, βλέπεται ως παραθαλάσσια πόλη η Παραμυθούπολη έχει και λιμάνι. Ο αποκλεισμός αυτός όμως έφερε πολλά προβλήματα και στους υπηκόους του, που γκρίνιαζαν εναντίον της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

«Είθε η δύναμη να είναι μαζί σου»

Τότε ήταν που εμφανίστηκε ο τελευταίος Τζεντάι και κάλεσε σε μονομαχία τον Ποντικομικρούλη. Εκεί να είσαστε να δείτε τη μάχη που ακολούθησε… τα φωτόσπαθα των δύο μονομάχων άστραψαν… Δύναμη εναντίον Σκοτεινής Δύναμης… Το δίκιο εναντίον του άδικου… Ο νόμος απέναντι στην εκνομία… Το φωτόσπαθο του Τζεντάι βρήκε τα αδύνατα σημεία του Ποντικομικρούλη και τον ανάγκασε σε υπαναχώρηση αποσύροντας τον αποκλεισμό. Τι κι αν μετέπειτα ο χαλίφης έλεγε ότι όλα τα έκανε σωστά, η πράξη και μόνο της υποχώρησης αποδείκνυε το αντίθετο.

Έτσι η Σκοτεινή Δύναμη υπέκυψε στην Δύναμη κι οι υπήκοοι ευχόντουσαν ο χαλίφης τους να πήρε το μάθημά του κι από δω και μπρος να βαδίσει στο δρόμο της δικαιοσύνης, για να μπορέσει ο λαός του να ζήσει ήσυχα. Σε αντίθετη περίπτωση το κύμα δυσαρέσκειας που υποβόσκει, θα σηκώσει τσουνάμι και τότε μαύρα μαντάτα τον περιμένουν… Είθε η δύναμη να είναι μαζί σας!  

 ΥΓ. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική. Άλλωστε ένα παραμύθι είναι ν’ αλλάξει λίγο τη διάθεση εν μέσω καύσωνα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα