ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εψάλη ο Όρθρος και η Θεία Αρχιερατική λειτουργία του Γενεσίου της Θεοτόκου στο μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας χοροσταντούντος και προεξάρχοντος του Επισκόπου του Οικουμενικού Θρόνου, Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτη Μ&Λ κ.κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Προύσης ανέφερε τη γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης που είναι η Παναγία, που ένωσε ουσιαστικά τον ουρανό και τη γη. Το παράδειγμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, πρέπει να γίνει οδηγός και στη καθημερινότητα καθενός από μας, εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, ακόμα και στις οικογένειες, αλλά επικρατεί η ενότητα για να καταλήξει: «Έτσι και σε εθνικό ή πολιτικό επίπεδο, οι όποιες διαφωνίες δεν πρέπει να αποτελούν πηγή διχασμού και δυστυχίας, αλλά να είναι εποικοδομητικοί».

Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης με τη σύζυγό του, ο αντιπ/ρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ρ-Π κ. Μισοκοίλης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Φλώρινας κ. Μούσιου-Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Ρ-Π κοι Μπουρνούς, Παλπατζής, κα Μήλα-Τσεβά και Πικερμίου κ. Κοκκόλης, οι αρχές του τόπου και πολλοί πιστοί.

Ακολούθως ο οικείος Μητροπολίτης Μ&Λ κ. Νικόλαος τιμώντας τον κ. Ελπιδοφόρο τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη πανήγυρι του ναού ακόμα μία φορά. Μετά την απόλυση οι δύο Μητροπολίτες συνοδευόμενοι απ’ τους ιερείς της Παντοβασίλισσας πατέρες Δημήτριο και Απόστολο κατευθύνθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ραφήνας όπου έγινε η τελετή ανακήρυξης του κ. Ελπιδοφόρου ως επιτίμου δημότη του δήμου.  

 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα